Mindset

mindset

Met een fixed mindset denk je dat talenten en capaciteiten vaststaan en niet ontwikkelbaar zijn. Volgens Dweck (2006) heb je dan de neiging je capaciteiten te bewijzen en intelligent over te komen. Met een growth mindset ga je uit van de overtuiging dat capaciteiten en intelligentie ontwikkelbaar zijn. Je kunt leren vanuit een growth mindset te denken door je bewust te worden hoe je met het onderstaande omgaat.

mindset

Met een fixed mindset ga je liever af op zekerheden. Met een growth mindset geniet je van uitdagingen.

mindset

Met een fixed mindset zie je weerstand als aanwijzing om te stoppen. Met een growth mindset geloof je dat volharding nodig is om te groeien.

mindset

Met een fixed mindset geloof je niet dat inspanningen tot verbeteringen kunnen leiden. Met een growth mindset zie je inzet als voorwaarde tot verbeteringen.

mindset

Kritiek laat je met een fixed mindset niet tot je doordringen. Met een growth mindset zie je kritiek als nuttig om van te leren.

mindset

Met een fixed mindset zie je niet wat succes van anderen voor jou kan betekenen. Met een growth mindset neem je juist inspiratie over.

mindset

Het resultaat van een fixed mindset is een beperkte en begrensde ontwikkeling. Met een growth mindset blijf je ontwikkelen waardoor je meer bereikt.